www.nemzetiszinhaz.hu

 

A cikk elérhetősége a honlapon:
http://www.nemzetiszinhaz.hu/index.php?id=468


Könyvbemutató
Férjem, a Komédiás

Könyv jelenik meg Bessenyei Ferencről, amelyet november 24-én mutatunk be az elektronikus és írott sajtó meghívott képviselőinek.

Feri egész életében szerelmes volt. Mindig azt hangoztatta: szerelem nélkül nem érdemes élni. Igaz, ehhez azt is hozzátette, hogy nemcsak egy nőbe lehet szerelmes az ember, hanem a hivatásába is. Ma már, érettebb fejjel, jobban átlátva az elmúlt éveket, úgy gondolom, hogy Ferinek azért nem volt soha érett, korban hozzáillő nővel kapcsolata, mert valójában soha nem a másikba, hanem magába a szerelembe volt szerelmes. Ezt pedig már egy felnőtt nő megérzi és nem tarja kívánatosnak. Feri soha nem tűrte, hogy valakinek vele szemben elvárásai legyenek, melyeknek úgysem tudott volna megfelelni. - Írja a szerző, B. Élthes Eszter, a művész felesége.


"170 évesek Gála"


A könyvbemutatót az első emeleti kávézónkban tartjuk,
november 24-én, szerdán 15.00-kor.


A címszereplő: Bessenyei Ferenc

Közreműködnek:
Kovács Zsuzsa, Törőcsik Mari, Venczel Vera, Rátóti Zoltán,
Rubold Ödön, Vida Péter.
A zongoránál Gyarmati István.
A házigazda: Jordán Tamás.

Meghívott vendégek, akik a könyvben közös élményekről mesélnek:

Mádl Ferenc, Bodrogi Gyula, Darvas Iván, Galambos Erzsi, Máthé Erzsi, Psota Irén, Zolnay Zsuzsa, Benedek Árpád, Csenterics Ági, Iglódi István, Kadelka László, Kovács András, Léner Péter, Szinte Gábor, Balázs Péter, Berkes János, Kovács István, Kovács Zsuzsa, Lukács Sándor, Medveczky Ilona, Széles Anna, Götz Anna, Nemcsák Károly, Tóth Sándor, Besenczi Árpád, Eszenyi Enikő, Kulka János, Udvaros Dorottya, Vasvári Csaba, Borzák Tibor, Nagy Sándor, Pók Edina, Szigeti RózsaBessenyei Ferenc Jordán Tamással


A fotók a "170 évesek" című gálaműsoron készültek, a Nemzeti Színházban. Fotó: Eöri Szabó ZsoltNemzeti Színház Rt.
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. Tel.: 476-6800, pénztár: 476-6868
www.nemzetiszinhaz.hu