www.nemzetiszinhaz.hu

 

A cikk elérhetősége a honlapon:
http://www.nemzetiszinhaz.hu/index.php?id=472


Könyvbemutató
Férjem, a Komédiás - könyv Bessenyeiről

Gombostűt sem lehetett leejteni a Nemzeti Színház kávézójában (hol másutt? - csapott az asztalra Jordán Tamás) A Bessenyei Ferencről szóló könyv sajtóbemutatójára érkezett érdeklődők, kollégák és barátok száma azt jelezte, Bessenyei ma is igazi „húzónév”.


B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc, Jordán Tamás


Nagyon nagy dolog ennyi ideig élni. Csak a szeretet tartja fönn azt az erőt, amivel ezt végig lehet csinálni. Az érdeklődés, a szeretet, az egymáshoz való viszony tisztasága, öröme, vágya, hogy szeressük, szeressük, szeressük egymást. Nagyon szép ez a pillanat - mondta Bessenyei, miután végighallgatta, nevette és megkönnyezte a köszöntésére érkezett kollégák produkcióit.


Kovács Zsuzsa énekel Bessenyei Ferencnek


Majd mesélt és mesélt, a hátrahagyott nagyvárosról, új otthonáról, a lajosmizsei tanyáról, szomszédairól, az ott megismert csodálatos emberekről. Aztán a feleségéről, aki, Bessenyei tréfája szerint, nyilván csak azért írta ezt a könyvet, hogy végre megtudja, ki is az ő férje. B. Élthes Eszter nyomozását siker koronázta.


Maga, aki legendásan imádta a nőket, mindenkinek tette a szépet, csak nekem nem udvarolt soha... Törőcsik Mari és Bessenyei


Minden megkérdezett csodás, soha nem hallott történettel ajándékozta meg. A vallomások, riportok, beszélgetések egy hatalmas színész, és egy hatalmas, szeretnivaló, mert szeretni tudó ember portréját rajzolják meg.


A könyv


Előzmény


Nemzeti Színház Rt.
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. Tel.: 476-6800, pénztár: 476-6868
www.nemzetiszinhaz.hu